/ Община Бургас

По силата на десет кметски заповеди за премахване, днес събарят общо двадесет сгради в бургаския квартал "Победа" - солидни тухлени къщи и различни други пристройки към тях. Те са изградени върху терени, които са предвидени за улична инфраструктура.

В Комлука е нужна повече полиция

Така Общината продължава поетапно да освобождава улица "Тамара" от незаконни сгради, за да може при нужда дотам да стигне линейка, пожарна, тежка или дезинфекционна техника.

[gallery]22725[/gallery]

"Собствениците" и обитателите на тези сгради бяха предупредени още миналата година, че предстои тяхното премахване. Община Бургас е длъжна да спазва законовите процедури, които отнемат време, а отгоре на всичко част от заповедите бяха абсолютно неоснователно обжалвани в съда.

Куриозен факт е, че някои от "собствениците", знаейки, че къщите ще бъдат премахнати, са ги давали под наем през последните месеци.



"Благодаря на бургаската полиция и на EVN, които със своята компетентна помощ направиха така, че днес за пореден път ние да можем спокойно да си свършим работата", каза кметът Димитър Николов.

Заради спряна вода: Роми протестират пред община Бургас (ВИДЕО)

През последните години Община Бургас е премахнала близо 400 незаконни постройки в кварталите "Победа" и "Горно Езерово", както и в ромската махала на к-с "Меден рудник". И в момента има издадени заповеди за следващи такива акции, но не са изтекли законоустановените срокове за обжалване и доброволно изпълнение.