/ Община Бургас
Необходимо е по-силно полицейско присъствие в квартал „Победа", за да се чувстват по-сигурни и защитени живеещите там.

Заради спряна вода: Роми протестират пред община Бургас (ВИДЕО)

Около това мнение се обединиха участниците в среща, инициирана от народните представители Димитър Бойчев и Диана Саватева. Домакин беше Магдалена Манолова, директор на ТД „Възраждане", в рамките на която попада и квартала с преобладаващо ромско население.

Дракалиев: Роми купуват ток от съседи, санират незаконни къщи

До срещата с участието на старши комисар Калоян Калоянов, комисар Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция и КАТ" и началникът на Първо Районно управление Иван Иванов се стигна след поставени проблеми от жители на квартала в приемен ден на народните представители. На нея присъства и Веселин Василев, директор на дирекция „Управление на кризи, обществен ред и сигурност".

Евродепутат иска обяснения защо е спряна водата на роми от „Победа"

"Нивото на битовата престъпност - най-вече свързана с кражби и хулигански прояви, често с участието на малолетни и непълнолетни, високите децибели, струпването на големи общности без необходимите регистрации, обитаването на незаконни постройки бяха ключовите въпроси, обсъдени на срещата. От седмица в квартала има засилено полицейско присъствие през цялото денонощие", съобщи комисар Калоянов.

Той пое ангажимент предприетите мерки да бъдат постоянни. Следващата оперативна среща по поставените проблеми ще бъде проведена през септември.