/ Кадър: Фейсбук
6 000 лева глоба заплашват концесионера на плаж „Перла“ в Приморско, затова че е допуснал пред очите на стотици летовници джип с колесар да премина през ивицата, а след това да навлезе в морето.

Джип заседна в морето на Перла, глобяват концесионера

Кадърът със затъналото возило се превърна в хит в социалните мрежи, а Министерството на туризма се самосезира, „извади кочана“ със санкции и дори заплаши с отнемане на концесията.
 
Разбира се, собственикът на джипа Христо Щърбанов стигнал до водата, за да извади джет. Колата обаче затънала. "Абсолютни глупости са това, че "джипът газил хора по плажа". На това място редовно се правят състезания и докарват джетовете си по този начин. И аз съм помагал на закъсали в пясъка коли", казва Щърбанов. 

По думите му, нямало никакви забранителни табели за коли. Не такова е становището на концесионера Лъчезар Захариев. „Нарушителят е преминал през всички забранителни съоръжения, които сме поставили на плажа.

Не е отразил табелите за забраняване за преминаване на превозни средства, за джипове, за АТВ-та и мотори. Не е спазил и забележката на момчето, отговорно за моторния коридор да не влиза с автомобила си. Дал е „мръсна газ” през тези 20 м и след това в рамките на 15 секунди джипът е затънал”.

Това каза в ефира на Нова тв Лъчезар Захариев - концесионер на плаж „Перла“ край Приморско. Самият плаж е 130 хил. кв. м. трудно могат да се опазят, добави концесионерът.
 
 „Глобата, независимо от стойността и размера й, винаги е много, тъй като на практика ние освен този начин - чрез табели, чрез устни забележки, ние други юрисдикции за защита на плажа нямаме”, допълни той.