/ Снимка: Дарик, архив
„Златен грозд" отново събира в Мелник ценителите на вино от цяла България. За седми път обаятелното градче ще посрещне винопроизводители под своите пясъчни пирамиди.

На 10 и 11 февруари община Сандански, Сдружение „За Мелник“ и винопроизводителите от Мелнишкия регион канят всички да се потопят в света на лозарството и винарството по случай празника на Св. Трифон Зарезан. 

На двудневния фестивал „Златен грозд“ жители и гости на китното градче ще се насладят на богата фолклорна програма, дегустирайки прочутото мелнишко вино, представено от винопроизводители от целия регион. 

Първият фестивален ден ще бъде открит от кмета на община Сандански – Кирил Котев в 11 часа. В празничната програма участие ще вземат самодейни състави от Община Сандански и страната. Специални гости ще бъдат Кукерска група, с. Черниче /общ. Симитли, Гайдарски състав „Петко Войвода“/гр. София/и Мъжка Фолклорна Група „Огражденска четворка“. През втория фестивален ден в Мелнишко ще прозвучат гласовете на Теди Еротеева, Георги и Иван Гоцеви. 

Традиционно ще се проведе и конкурс за най-добро домашно червено вино, в категориите „Мелнишка лоза“ и „Букет“.