Възстановиха движението по 9-те улици в центъра на Благоевград
Възстановиха движението по 9-те улици в центъра на Благоевград / Община Благоевград

Днес бе напълно възстановено движението по 9-те улици в централна градска част, на които бе извършена реконструкция на водопровод, канализация и улични настилки, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация. Поставени са тротоари, положена е пътна маркировка.

Строително-ремонтните дейности завършиха преди обявения от кмета Костадин Паскалев и фирмата изпълнител на проекта „Агромах” краен срок 20 декември. Противно на шумните обещания и изявления на политически и държавни ръководители до момента нито лев извън предоставените от община Благоевград 828 940 лв. не е постъпил по сметките на строителната фирма, посочват от кметството. 

Възстановиха движението по 9те улици в центъра на Благоевград
netinfo

Обектът “Реконструкция на водопровод, канализация и улични настилки в квартали 25, 26, 27, 32, 33, 34, 40, 41 и 42 в гр. Благоевград” бе спрян в края на август от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В края на октомври по предложение на кмета бе подписано споразумение между Община Благоевград и строителното министерство. Чрез него Общината влезе като трета страна по договора между МРРБ и “Агромах” ЕООД и предостави трансфер към бюджета на ведомството от пренасочените от целевата субсидия за капиталови разходи средства в размер на 828 940 лв. за финансиране изпълнението на улични настилки в 9-те благоевградски квартала.