ВМРО иска извънредна сесия за диспансерите, Хаджигаев отказа
ВМРО иска извънредна сесия за диспансерите, Хаджигаев отказа / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
ВМРО свиква силово извънредна сесия за диспансерите
32454
ВМРО свиква силово извънредна сесия за диспансерите
  • ВМРО свиква силово извънредна сесия за диспансерите

Общинският комитет на ВМРО в Благоевград инициира подписка за свикване на извънредна сесия на ОбС за гласуване на решение за пререгистрация на четирите диспансера, с цел непропускане на крайния срок-3 ноември, за извършване на процедурата. "Днес имаме среща с председателя Костадин Хаджигаев, по време на която ще го приканим за провеждане на извънредна сесия, поне седмица преди редовната на 24 септември", каза за Дарик лидерът на воеводите в Благоевградско Георги Васев.

"Ако общинският председател Костадин Хаджигаев не предприеме действия, ние от ВМРО започваме подписка за свикване на извънредна сесия. По Закона за местното самоуправление и местната администрация за осъществяване на намеренията ни са достатъчни гласовете на една трета от общинските съветници", коментира Георги Васев.

"Има политически боричкания в местния парламент относно решаване казуса с диспансерите, които са особено важни за здравеопазването и лечението на жителите в Благоевградска област. Чуват се и коментари, че определени съветници умишлено бавят решението за пререгистрацията. Други пък от народните избраници имат намерение специализираните общински лечебни заведения да преминат под шапката на МБАЛ-Благоевград, което е абсолютно неразумно и ще породи конфликт на интереси. Ако общинарите допуснат това да стане, то лекарите в диспансерите отсега са категорични, че няма да работят в болницата", заяви Георги Васев.

Минути след приключилата към 14.40 часа среща между воеводите и общинския шеф Хаджигаев стана ясно, че извънредна сесия няма да бъде свикана. Костадин Хаджигаев заявил пред лидерите на ВМРО, че документите, внесени за разглеждане в ОбС от ръководството на диспансера за белодробни заболявания, не били изрядни и трябва да бъдат коригирани. Това създавало пречка за гласуването на решение за пререгистрация преди редовната сесия на 24 септември, съобщи Васев.

Още от лидера на ВМРО Георги Васев, преди срещата с Костадин Хаджигаев, чуйте в прикачения звуков файл