Усмивката на децата и в Благоевград
Усмивката на децата и в Благоевград / Дарик - Благоевград, архив

Пъстра програма за малки и големи организират в Благоевград по повод 1 юни-Международният ден на детето.

За втора поредна година в общината ще се проведе "Спортна панорама 2013".  В нея са включени спортни клубове, които ще презентират своята дейност. Ще бъдат представени и отличията, завоювани през последната спортно-състезателна година.

Инициативата, в която ще участват спортните клубове  ще завърши с демонстрация на различни спортове. Началният час на традиционното спортно събитие е 10.00 часа.

От 10.00 часа започва и регионалният форум "Ученическа борса". Той е организиран от Център за кариерно ориентиране и Регионален инспекторат по образованието по проект „Система за кариерно ориентиране и училищно образование”. Участници в него ще бъдат ученици от средните учебни заведения в града. Те ще подредят разнообразни щандове на площадното пространство пред община Благоевград.

10.00 е началният час, в който започва общински форум за талантливи деца. Те ще имат възможност да проявят въображение и да покажат творческа амбиция чрез своите рисунките. Темата, по която малките художници ще творят, е „Моята бъдеща професия”.

Днес в цялата страна ще се проведе флашмоб "Усмивката на децата на България". Идеята за провеждането на инициативата идва от членовете на Съвета на децата към ДАЗД. Детски парламент-Благоевград също ще се включи  в проявата. Над 150 ученици ще се съберат пред зала "22 септември".

Усмивките и веселието за малки и големи благоевградчани ще продължат с празничен концерт. Студио за поп и джаз пеене „Дрийм” към Младежки дом, спортен клуб "Карат" към НЧ "Никола Вапцаров", детска вокална група "Мая" към Обединен детски комплекс.

Една от атракциите, подготвени за малките граждани на Благоевград е присъствието на известно издателство със собствен щанд,  изпълнен с много книжки и знание.