/ IStock
От днес, 21 октомври, част от учениците от училищата на територията на девет общини в област Благоевград преминават към обучение от разстояние в електронна среда, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Вече са в сила новите мерки в страната

От там е изпратено предложение до министъра на образованието и науката на база негова заповед, свързана с организацията на учебния процес в общини с достигната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 между 500 и 700 души на 100 хиляди население.

Онлайн ще се обучават учениците от втори, трети, четвърти, шести, девети и единадесети клас, останалите класове ще учат присъствено. Обучението от разстояние в електронна среда ще е на ротационен принцип през седмица.

Учениците в София минават на онлайн обучение

Общините, в които е достигната заболеваемост между 500 и 750 души на 100 хиляди население са: Благоевград, Симитли, Кресна, Струмяни, Сандански, Петрич, Разлог, Белица, Хаджидимово. Вчера вечерта до директорите на училища в тези общини е изпратено съобщение за създаване на необходимата организация за ефективно обучение на учениците.
БТА