ТПП предлага мерки за справяне с кризата
ТПП предлага мерки за справяне с кризата / снимка: Дарик Благоевград

Българската търговско-промишлената палата изцяло подкрепя предвижданото намаляване на неефективните разходи в структурата на държавния бюджет с 15%. Това заяви на регионална бизнес среща в Благоевград председателят на БТПП Цветан Симеонов. 

България попада в първата петица на незасегнатите толкова тежко от финансовата криза държави. По думите на Симеонов за това са помогнали ниските данъци и българският бюджетен излишък. Ето защо Българската търговско-промишлената палата подкрепя изцяло намерението на сегашното правителство да планира балансиран бюджет, подчерта Цветан Симеонов.

Симеонов посочи, че в други европейски страни именно увеличаването на данъците и намаляването на заплатите и пенсиите са основни антикризисни мерки. „Ние не бихме желали това да се случи и с България, затова търсим мерки, които да са в полза на икономиката. Ако задържим на ниско ниво данъците и не се влошават икономическите условия за правене на бизнес, ако се подобри административното обслужване, имаме добри шансове да привлечем инвестиции”, допълни председателят на Българската търговско-промишлената палата. 

„Нашата мисия на централно и регионално равнище е всичко, което е полезно за бизнеса,  да го постигнем и да облекчим максимално живота на бизнеса”, заключи  Цветан Симеонов.