Съдът спря заповед на кмета Тотев за клуба на СДС
Съдът спря заповед на кмета Тотев за клуба на СДС / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Съдът спря заповед на кмета Тотев за клуба на СДС
23717
Съдът спря заповед на кмета Тотев за клуба на СДС
  • Съдът спря заповед на кмета Тотев за клуба на СДС

Административният съд в Благоевград спря изпълнението на заповед на кмета на Сандански Андон Тотев за предварително изземване на партийния клуб на СДС.

Съдия Мария Тодорова се произнесе с определение в открито заседание днес по направеното от процесуалния представител на СДС-Сандански, адвокат Георги Цветанов, който пледира да се спре заповедтта на кмета Тотев от 31 август, до приключване на съдопроизводството по казуса.

"По нареждане на Общинската администрация в Сандански, е прекъснато електрозахранването в партийния клуб, който се намира на улица "Васил Кънчев" в курортния град", изтъкна пред съда адвокат Цветанов. Това, според него е политическа репресия, която пречи на СДС да води партиен живот в клубната си база, за която притежава легален договор до 2011 година.

Съдия Мария Тодорова ще се произнесе с решение в срок.

"Кметът Тотев въобще не се съобразява със съдебните актове. След като получим решение по делата, образувани по жалби на СДС-Сандански, срещу две заповеди на Тотев, централното ръководство има намерение на сезира международни институции за оказвана политическа репресия", коментира синият лидер в курортия град Радослав Динев.

Радослав Динев изтъкна още, че сините в Сандански са затруднени в подготовката за провеждане на предварителните избори за председател на партията, които ще бъдат на 29 ноември, тъй като в клубната база е прекъснато електрозахранването по разпореждане на Общинската администрация.

Коментар на Радослав Динев чуйте в звуковия файл