Студено и снежно
Студено и снежно / Дарик, архив

През деня валежите от сняг ще продължат, но след обяд от югозапад ще започнат да отслабват, в Югозападна България ще спрат и по-късно облачността ще се разкъса. В Източна България вятърът ще се ориентира от север, ще бъде умерен, докато в Западна България постепенно ще стихне. Температурите ще са без дневен ход. Минималните ще бъдат между минус 3° и 2°, по Южното Черноморие до 6°-8°. Максималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в най-южната част от крайбрежието до 8°-10°. В София с прекъсвания ще вали сняг, повече след полунощ и в сутрешните часове. Към обяд валежите ще започнат да спират. Минималната температура ще бъде около минус 3°, а максималната минус 1°.

В планините с прекъсвания снеговалежите ще продължат. В комбинация с умерения и силен, предимно източен вятър, по високопланинските проходи ще има навявания и преспи. Към края на деня във високите части вятърът ще започне да се ориентира от запад.

По Черноморието ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който с ориентирането на вятъра от север, усилването му и понижението на температурите, по северното крайбрежие ще се примесва със сняг.