Специализирана полицейска операция с участието на няколко институции се провежда при 88 километър на автомагистрала „Струма“ в района на Благоевград.

БТА

Повече от 70 автомобила са проверени при операцията по метода „Широкообхватен контрол“. Резултатите от дейността на служителите на сектор „Пътна полиция“ показват, че са проверени 54 леки и 19 тежкотоварни автомобила, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

БТА

Извършени са 74 проверки за употреба на алкохол, всички резултати са отрицателни.  В рамките на днешната специализирана полицейска операция са констатирани 24 нарушения, пет от които за нередовни пътни документи и 19 за техническа неизправност.

БТА

Съставени са пет акта за установено административно нарушение, пет фиша, както и 27 електронни фиша.  Специализираната операция се проведе съвместно със служители на Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Агенция „Пътна инфраструктура“.

БТА

Проверката е част от утвърден график от Главна дирекция „Национална полиция“ и изготвена заповед на директора на ОД на МВР ст. комисар Георги Кандев.

БТА

БТА

"Целта е да се намалят пътнотранспортните произшествия, както и да има широк отзвук в обществото", посочи пред журналисти ст. инспектор Георги Бучков - началник група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР.

 

Десислава Велкова, БТА