Специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол" се проведе в района на 205 километър на автомагистрала "Тракия".

Два акта за установяване на административно нарушение на водачи на товарни автомобили за неспазване на времето за почивка са съставени по време на операцията, съобщиха от полицията.

Спецакция на АМ „Тракия“: Проверяват камиони и автобуси

В съвместната акция участие взеха служители от Областна дирекция на МВР-Стара Загора, Агенция „Пътна инфраструктура“ , Агенция „Митници“, Национална агенция по приходите. За времето от 8:30 до 11:30 часа полицейските служители осъществяваха контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в превозните средства.

В хода на операцията са проверени 218 моторни превозни средства и 259 души. Установени са 11 нарушения, като са съставени три акта по Закона за движение по пътищата - един за неизползване на колан от водач на моторно превозно средство, един за неизползване на обезопасителни системи при превоз на деца и един за нередовни пътни документи.

Съставени са седем глоби с фиш- пет за нередовни документи и два за неправилно използване на светлини. Връчени са 53 електронни фиша. „Най-честите нарушения, които се изразяват в неправилни и рискови маневри, използване на мобилен телефон по време на движение и висока скорост на магистралите и пътищата първи клас“, каза пред журналисти по време на операцията началникът на сектор „Охранителна комисия“ комисар Илиян Илиев.

Той допълни, че при проверка се връчват и фишове на водачи, които не са били връчени при съставянето им. „Бъдете много внимателни и търпеливи, за да допринесем всички за намаляване на пътнотранспортния травматизъм и убитите и ранени на пътя“, апелира още комисар Илиев.
Павлина Дудева, БТА