Проверка установи: Температурите в учебните заведения в Банско са нормални
Проверка установи: Температурите в учебните заведения в Банско са нормални / netinfo
Във връзка с изявлението на началника на Регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов, че училищата в Банско не са отоплени достатъчно и децата учат в студени стаи, кметът на общината Александър Краваров нареди да се направи проверка, съобщават от общината.

Проведени са разговори с директорите на СОУ “Н. Рилски”, НУ “Св. Паисий Хилендарски” и ОДЗ “Здравец”. Ръководителите на учебните заведения са заявили, че няма проблем с отоплението, температурите са идеални и няма оплаквания от децата.

Училищата, които са на общинско подчинение са вързани към топлоцентрала на биомаси. Температурата се регулира от компютър.

По време на ваканцията и в почивните дни отоплението е работило на минимален режим, като са поддържани 16 гардуса. Със започването на учебните занятия температурите са увеличени на 24 градуса. Часовете са по 45 минути и обстановката е нормална.

При евентуално силно застудяване не е проблем температурата да бъде увеличена във всички учебни заведения, съобщават още от Общината.