/ Снимка: БГ НЕС, архив
Окръжна прокуратура-Благоевград в законоустановения срок внесе протест срещу определението на съда за изменение на мярка за неотклонение спрямо Данаил Стоицов от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Шефът на КАТ-Благоевград излезе под гаранция

Бившият директор на КАТ в Благоевград бе задържан при акция, проведена на 22 май от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Националната следствена служба. Той бе обвинен, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР, е приемал дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Подведен е под наказателна отговорност и заради превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

Потвърдиха мерките за неотклонение на обвиняемите за подкупите в КАТ

По делото са повдигнати обвинения на други две лица - Бойко Шарков и Никола Доганджийски, участвали в извършване на престъплението. С тяхно участие били създадени условия за намиране на лица, желаещи да регистрират пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ-Петрич и РУ-Гоце Делчев.

Арести в КАТ в Благоевград

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Разследването по случая продължава.