/ Дарик
Пистолетът, открит в кабинета на арестувания шеф на КАТ-Благоевград - Данаил Стоицов, се оказа, че е собственост на Малин Халачев - бивш служител на ОД МВР и бивш началник на Пътна полиция в областния център. Това призна самият Халачев, минути преди да започне гледането на мярката за неотклонение на Стоицов и на другия задържан - Бойко Шарков.

Обвиниха началника на КАТ-Благоевград

"Много отдавна познавам настоящия шеф на КАТ. Той е честен, компетентен, ние сме добри приятели. Беше мой служител, после стана офицер, разви се, защото е честен, компетентен, разбира си от работата и знае какво значи да си пътен полицай", допълни Халачев.

Пенсионираният катаджия дал оръжието си на шефа на КАТ, защото му се наложило да пътува в чужбина. Притеснявал се да го остави у дома и затова, за по-сигурно, го предал на съхранение на Данаил Стоицов.

Арестуваха началника на КАТ-Благоевград (СНИМКИ)

Малин Халачев отхвърли и обвинението за подкуп срещу Стоицов, в чийто кабинет бяха открити 5300 лева.

„Тези пари са били предназначени за организиране на футболен турнир на МВР в Албена. Сумите са събиране от спонсори именно за футболното състезание", увери Халачев.

Незаконно оръжие и боеприпаси открити в кабинета на арестувания шеф на КАТ-Благоевград

По молба на двамата прокурори, която бе уважена и от защитниците на двамата обвиняеми, съдия Атанас Маскръчки реши гледането на мярката за неотклонение да се гледа при закрити врата. Забранено бе на журналистите да снимат.

Прокуратурата: Началникът на КАТ-Благоевград е взимал подкупи за бърза регистрация на коли

Причината – влезлият в сила от днес нов Европейски регламент за защита на личните данни. Затова обвиняемите бяха вкарани в съдебната зала през служебния вход, така че медиите да не могат да ги снимат. Адвокатите им поискаха да се запознаят подробно с материалите по делото и им бе даден един час да го направят.

В момента, в благоевградския окръжен съд се гледа мярката за неотклонение на Стоицов и Шарков.