КАТ Благоевград
КАТ Благоевград / БГНЕС
Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинения на двама души след вчерашната акция в КАТ-Благоевград. Началникът на Пътна полиция - Данаил Стоицов, е обвинен в три престъпления - за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, за превишаване на служебни права и за получаване на подкуп, за да издава регистрационни табели на автомобили бързо и с определени номера. Другото обвинение е срещу Бойко Шарков, който е участвал в схемата като помагач.

На Данаил Стоицов - началник на сектор Пътна полиция при Областната дирекция на МВР в Благоевград, са повдигнати обвинения за три престъпления, каза окръжният  прокурор Николина Сачкова.

Арестуваха началника на КАТ-Благоевград (СНИМКИ)

Едното обвинение е за това, че без надлежно разрешително е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси. Второто обвинение е за престъпление по служба и то е за това, че на 4 май тази година Стоицов е превишил правата си и е разпоредил осигуряване на полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение на наложена часова забрана, обясниха от прокуратурата.

Незаконно оръжие и боеприпаси открити в кабинета на арестувания шеф на КАТ-Благоевград

Третото престъпление, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем, е за подкуп. "За това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е поискал и приел от различни лица пари в размер на около 5300 лева, вещи и услуги с имуществен характер, за да наруши службата си, което се изразява в предварително запазване на рагистрационни номера с комбинация от цифри по желание с цел предоставянето им на избрани лица", каза Сачкова.
 
Прокуратурата: Началникът на КАТ-Благоевград е взимал подкупи за бърза регистрация на коли

Друг човек, който е привлечен в качеството на обвиняем
, е Бойко Шарков. На него е повдигнато обвинение за подкуп, за който е участвал като помагач.