Присъждат награда на възпитаник на АУБ за принос в развитието на университета
Присъждат награда на възпитаник на АУБ за принос в развитието на университета / netinfo
Над 100 възпитаници на АУБ гостуват на Благоевград за участие в традиционната среща на завършилите престижното висше училище. Събитието се организира съвместно с Асоциацията на възпитаниците на АУБ.

Срещата започна със закуска в Червената зала, на която випуските 1998 и 2003 празнуват 10 и 5 години от завършването на университета.

В 12.00 ч. ще се проведе парти на бейзболното игрище в парк „Бачиново”, на което ще бъде проведен търг с предмети, дарени от възпитаници на щатския ВУЗ и от негови служители.

След партито бившите студенти ще имат възможност да се срещнат с президента на АУБ д-р Дейвид Хюуайлър. На вечерята, която ще започне в 18.00 часа, за първи път в историята на университета ще бъде присъдена награда на един от възпитаниците за изключителен принос към Американския университет в България.

2175 са възпитаниците на Американския университет в България, представляващи 36 държави.

Една част от завършилите висшето училище вече са намерили своето място в престижни международни компании, други са започнали успешен бизнес, а трети са продължили образованието си в световноизвестни университети.