Плащат извънсъдебно пари за загиналите на улица Мелник строители
Плащат извънсъдебно пари за загиналите на улица Мелник строители / netinfo
Благоевградската фирма "Благоустройствени строежи" готви извънсъдебно споразумение с близките на загиналите на улица "Мелник" работници Любен Колев, Филип Костов и Росен Муев. Процедурата е предприета от управителя на строителното дружество Иван Николов, съобщиха юристи.

Магистратите в Районен съд - Благоевград вече са запознати с опциите на споразумението и са прекратили заведените срещу "Благоустройствени строежи" дела с искове за финансово обещетение за суми от 100 000 до 200 000 лева. Управителят Иван Николов е предложил на наследниците на Муев, Колев и Костов парични обещетения за малко над 70 000 лева за почернените семейства.

Извънсъдебните споразумения се изповядват пред нотариус и в присъствието на двете страни се изплащат парите, информираха благоевградски магистрати. Юристът на строителното дружество Ангел Рашев отказа да коментира дали обещетенията вече са изплатени, но потвърди че се водят преговори с близките на загиналите работници.

Тримата строители бяха затрупани от тонове земна маса в дълбок пет метра неукрепен изкоп на улица "Мелник" в областния център, по време на отстраняване на авария в мръсната канализация на 15 януари тази година.