/ „Пирин Фолк“
Трийсетото издание на „Пирин Фолк“ в Сандански събира в три вечери млади таланти, любими изпълнители и повече от сто танцьори. Международният фестивал започва в на 26.08., петък, в 20:45 часа на сцената на Летния театър в Сандански с шестото издание на „Детски Пирин фолк“, съобщават от общинския пресцентър. 

За три десетилетия фестивалът се утвърди като едно от любимите музикални събития в Югозападна България, създаден с цел да се популяризира музиката от този край. През годините от сцената на „Пирин Фолк“ са започнали кариерата си редица изпълнители, посветили таланта си да популяризират и осъвременяват фолклора. 

Преди шест години фестивалът се разрасна и даде сцена на малките изпълнители. Тази вечер деца между 8 и 15 години ще участват в конкурса за изпълнителско изкуство в рамките на фестивала. Гост-изпълнители ще бъдат Георги Гоцев, Невена Цонева, Васко Лазаров и Лия.

В събота, 27 август, също от 20:45 часа започва конкурсът за изпълнителско изкуство, а за пръв път на сцената на „Пирин Фолк“ като дует ще се качат Наум Петрески и Зуица Лазова от Република Северна Македония. Сред специалните гост-изпълнители ще бъдат още Илия Луков и сестрите Ива и Велислава Костадинови.

Изпълнители от България и чужбина излизат на сцената на „Пирин фолк“ в Сандански


Кулминацията на „Пирин Фолк“ е конкурсът за авторска македонска песен, който е в последния, трети ден на фестивала. Петнадесет изпълнители ще представят специално подготвена за фестивала песен, създадена на македонска фолклорна основа. Гост-изпълнители в последната вечер са Глория, Володя Стоянов, както и Севдалина и Валентин Спасови.

Хореографиите на сцената на „Пирин Фолк“ са подготвени от 120 танцьори, като това отново са местни танцови състави, ансамбли, школи и формации, съобщават от община Сандански. Общо пет формации работят по подготовката за трите фестивални вечери. 
БТА