Откриха Клуб без тютюнев дим, алкохол и наркотици в с. Абланица
Откриха Клуб без тютюнев дим, алкохол и наркотици в с. Абланица / снимка: ОбСНВ

Клуб "Към Европа без тютюнев дим, алкохол и наркотци. Децата на Абланица с признателност към Вероника Герин" откриха в СОУ " Паисий Хилендарски" в с. Абланица, съобщиха от Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград.

Благодарение на партньорството между ръководството на училището в лицето на директора  Мехмед Имамов, зам.-директора - Калинка Гайтанинчева, главния учител -  Сълзета Зейнева, д-р Теменужка Любенова - председател на Общинския съъвет по наркотични вещества и екипа на ОбСНВ Благоевград  учениците създадоха своя клуб, чиято дейност ще бъде насочена към утвърждаване на здравословен начин на живот и осъществяване на дейности сред техните връстници, насочени към превенция на тютонопушенето, употребата на алкохол и наркотици.

Чрез клуба ще бъде представен живота и делото на най-известната журналистка в Ирландия - Вероника Герин, разобличила престъпността и корупцията, свързани с разпространението на наркотици и убита заради това.

Откриха Клуб без тютюнев дим алкохол и наркотици в с Абланица
netinfo

На събитието бяха връчени сертификати и значки  - "Посланици на независимостта" на  гостите, учениците от клуба и на подръжниците на движението: Иймър Фрийл - Втори секретар на Посолството на Ирландия и зам.ръководител на мисията, Веселина Дохърти - Посолство на Ирландия,  Валери Смиленов - областен управител на Благоевградска област, Людмил Терзиев - кмет на Община Хаджидимово, Любомир Станишев- ст.експерт НО към Регионалния инспекторат в Благоевград. По време на събитието бе открита и нова зала за спорт, игри и занимания по интереси за целодневното обучение на децата от началния курс.

Гостите разгледаха и някои от историческите забележителности в близост до с. Абланица,  сред които и Римския мост.