Остава хладно за юни
Остава хладно за юни / netinfo

Преди обяд в Югозападна България ще е предимно слънчево, в останалата част от страната с разкъсана облачност. Около и след обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието в повечето места ще превали и прегърми, когато и вятърът временно ще се усилва.

Температурите ще останат без съществена промяна, максималните стойности ще са между 20° и 25°, в София - около 20°. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Най-неустойчиво ще бъде над планините, където около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Вятърът по високите части ще е умерен от запад-северозапад, но по време на гръмотевична буря с временно усилване и внезапни промени в посоката. Дневната температура на 1200 м ще достигне 15°, на 2000 м - около 9°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и около и след обяд отново ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е слаб. Максималните температури по крайбрежието ще са около 20°. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде съвсем слабо - около 1 бал.

В петък ще има променлива облачност, значителна през втората половина на деня, когато на места ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Без валежи и с повече слънчеви часове ще е в централната част на Дунавската равнина. В събота преди пладне облачността ще е разкъсана, за кратко до слънчево, а след пладне на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще остане хладно.