Оневиниха служител на ГКПП - Станке Лисичково за контрабанда на цигари
Оневиниха служител на ГКПП - Станке Лисичково за контрабанда на цигари / netinfo
Служителят в Управление "Пътни такси и разрешителни" на ГКПП - Станке Лисичково, Станислав Янакиев, отърва финасово наказание за контрабанда на 400 кутии безмитни цигари. Административните магистрати в Благоевград отмениха като незаконосъобразно издаденото от началника на митницата в областния център наказателно постановление, което е в размер на 1200 лева.

Миналата година инспекторът в "УПТР", Станислав Янакиев, бе уличен в нелегален трафик на кутиите цигари с марка "Карелия", скрити в багажника на личния му автомобил. Те вероятно били закупени от затворения неотдавна безмитен магазин на българо-македонския граничен пункт.

В района на село Зелен дол, което е на 3 километра от границата, Янакиев бил спрян от полицейски автопатрул. Според твърденията на държавния служител, цигарите му били дадени от гражданин на Македония, за да ги предаде на негов роднина в Благоевград.

Срещу Янакиев не е предприето наказателно преследване за контрабанда на акцизната стока. Станислав Янакиев иска Митница - Благоевград да му върне конфискуваните 40 стека цигари, коментират негови колеги.