Общински съвет-Благоевград
Общински съвет-Благоевград / Снимка: Община Благоевград
На провелото се миналата седмица заседание на временната Комисия за подбор на кандидати за обществен посредник за Община Благоевград,бяха разгледани постъпилите кандидатури за омбудсман. Председателят на комисията - Гергана Янчева, обяви, че има постъпили документи само от един кандидат, а именно доцент д-р Валентин Пенчев Василев. Членовете на комисията разгледаха подробно набора от документи и след кратко обсъждане приеха, че отговарят на изискванията и на Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Благоевград.

Комисията по номинация проведе събеседване с допуснатия кандидат за обществен посредник на територията на община Благоевград доц. д-р Валентин Пенчев Василев. Той изложи своите виждания за функцията на обществения посредник и начина на работа в изпълнение на делегираните му от нормативните актове правомощия.

Членовете на Комисията по номинация единодушно приеха, че кандидатът притежава необходимите експертни и личностни качества за изпълнението на функцията на обществен посредник и предлагат на Общински съвет Благоевград за гласуване кандидатурата на доцент д-р Валентин Пенчев Василев за обществен посредник на територията на Община Благоевград.
           
Предложената кандидатура предстои да бъде одобрена с тайно гласуване на следващата редовна сесия на Общински съвет Благоевград на 30.03.2018 г. Общественият посредник ще бъде избран за срок до изтичане на мандата на настоящия Общински съвет.