Надежда за Ива
Надежда за Ива / netinfo

Цяло Банско се обедини и стартира кампания за набиране на средства за ензимно лечение на 5-месечната Ива от Банско. Малкото момиченце е с генетично заболяване и страда от изключително рядката болест на Уолман.

Само преди дни на момиченцето беше извършена уникална операция - трансплантация на черен дроб. Хирургичната интервенция спаси живота на малката Ива и й даде шанс за втори живот. Неин донор е станала майка й Димитрина. За да бъде успешна обаче трансплантацията, момиченцето се нуждае от ензимна терапия, която е изключително скъпа и непосилна за младото семейство.

Тя трябва да започне до 10 най-много 20 дни, в противен случай Ива е обречена отново да бъде подложена на операция и ново присаждане на черен дроб. В момента тя е в болница „Лозенец“ заедно със своите родители - Димитрина и Иво Барякови, за които борбата тепърва предстои.

Съдбата на невръстното дете трогна цяло Банско, а хората се обединиха и стартираха кампания за набиране на средствата. Кутии ще бъдат сложени в търговските обекти.

На сесията на ОбС-Банско ще бъде внесена извънредна точка за отпускане на средства от общинския бюджет за лечението на Ива. Още в понеделник ще започне продажба на мартеници, като събраните пари също ще бъдат дарени за детето. Близките обмислят и стартиране на ДМС номер. За сега средства се набират в откритата банкова сметка.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

ИВА ИВАНОВА БАРЯКОВА

IBAN BG34FINV91501316696332

Първа инвестиционна банка