Лили Иванова взривява Благоевград на 24 май
Лили Иванова взривява Благоевград на 24 май / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Лили Иванова ще бъде изненадата за благоевградчани на празника на града - 24 май.

Примата на родната ни естрада ще пее на сцените в Благоевград заедно с Васил Найденов и световноизвестния цигулар Васко Василев, разкри кметът Атанас Камбитов.

Лили Иванова е потвърдила поканата от раз, за стойността на хонорара й, организаторите отказаха да говорят. Празничните концерти в областния център съвпадат с връчване на наградите на известно българско радио, чиято церемония ще е първа по рода си извън столицата.

Изявите на изпълнителите ще са по време на Майските празници. Те са под надслов "Върви, народе възродени", обяви на пресконференция кметът Камбитов, на която присъстваха медийните партньори на културното събитие.

На концерта ще бъдат използвани най-новите технологии, очаква се събитието на бъде на световно ниво. За водещ е избран Любо от група "Те", ще участват над 100 изпълнители.

На 24 май ще бъде открит официално и 33-метровият светещ кръст, който ще се превърне в светиня за Благоевград. Към този момент се извършват строителни дейности по укрепване на терена в местността "Заева поляна".