Корнелия Нинова: Гласът на тютюнопроизводителите трябва да бъде чут
Корнелия Нинова: Гласът на тютюнопроизводителите трябва да бъде чут / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

"Протестът на тютюнопроизводителите е справедлив", заяви народният представител от Коалиция за България в Благоевградски регион Корнелия Нинова чрез разпространена до медиите позиция.

"ГЕРБ не изпълни обещанията си към хората, занимаващи се с тютюнопроизводство. Реколта 2010 мухлясва и се изхвърля. Тютюнопроизводителите мизерстват и нямат пари за най-необходимото, за хляб дори. В демократична държава всички имат право на протест и да отстояват законните си права. Гласът им трябва да бъде чут", категорична е Нинова.

В понеделник сутринта Корнелия Нинова се срещна с тютюнопроизводители от симитлийското село Долно Осеново, а по-късно през деня сподели пред журналисти, че такъв гняв към управляващите отдавна не е изпитвала.

По думите на Нинова цялата реколта в региона, не само в Долно Осеново, е разрушена. На пресконференцията тя обяви: „Искам министър Мирослав Найденов тук. Не го моля, не го каня, искам го тук, ама не да ходи по ловни стопанства да си гледа кефа, а на баира, да види как се гледа тютюн и да обясни на хората защо ги лъже. Няма такъв лъжец като министър Найденов”.

До момента земеделският министър все още не се е отзовал на поканата на народния представител.