И общинарите скочиха срещу губернатора
И общинарите скочиха срещу губернатора / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Общинските общински съветници гласуваха декларация, чрез която изразиха несъгласието си с избора на Муса Палев от ДПС за областен управител.

Документът, който по своята същност има само политическа стойност, бе приет с 15 гласа "за" по време на извънредна сесия на ОбС днес.

В подкрепа на декларацията ръце в залата не вдигнаха съветниците от БСП, други петима се въздържаха от вот. Реално тя бе приета от парламентаристите на ГЕРБ и други техни поддръжници.

Първоначално пред председателя Радослав Тасков бяха внесени искания за този акт от съветниците Владимир Елезов - председател на ГС ЕКИП и от представителя на ВМРО в местния парламент Георги Васев.

След дебати и кратка почивка общинарите редактираха текстовете и бе приета декларация със следната формулировка - "Ние съветниците в Благоевград не признаваме назначаването на Муса Палев за областен управител. Настояваме пред правителството за незабавното му уволнение!"

По време на сесията в заседателната зала влязоха и част от протестиращите, които развяваха знамена. След изказване на един от общинските съветници, който не е съгласен с провеждащите се протести в Благоевград, последваха викове и обидни реплики.