Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов” в Банско проведе първия кръг от традиционното състезание „Най-добър млад готвач и най-добър млад сервитьор”.
В него взеха участие ученици от 10 и 11 клас. Състезанието започна с демонстрация на приготвянето на банска капама от ученика Николай Колчев.
Приза за „Най-добър млад готвач” бе спечелен от Галина Рошкова, която приготви сьомга тепаняки и шоколадово суфле.
Първото място за приза „Най-добър млад сервитьор” си поделиха Радослав Касапинов и Мария Джолева.
Участниците бяха оценявани от тричленно жури с председател Теодора Лазарова, която бе домакин на състезанието, като идеята на конкурса е младежите да покажат своите умения и знания от тяхното обучение.