ЦДГ №8 Вечерница отбеляза 45 години от основаването си
ЦДГ №8 Вечерница отбеляза 45 години от основаването си / netinfo
ЦДГ №8 "Вечерница" отбеляза 45 години от основаването си
19720
ЦДГ №8 "Вечерница" отбеляза 45 години от основаването си
  • ЦДГ №8 "Вечерница" отбеляза 45 години от основаването си

С концерт–спектакъл в зала “Яворов” ЦДГ №8 “Вечерница” отбеляза 45-годишнината от основаването си. В тържеството се включиха възпитаници от всички групи в детското заведение, а водещ бе актьорът и директор на Драматичния театър в Благоевград Николай Кимчев.

ЦДГ №8 "Вечерница" отбеляза 45 години от основаването си
netinfo

 

С голямо разнообразие от народни песни, танци от българския, гръцкия и руския фолклор, както и драматизация на приказката “Дядо ряпа вади” на английски език, се представиха малчуганите, окуражавани от учителите си и публиката.

ЦДГ №8 "Вечерница" отбеляза 45 години от основаването си
netinfo

Представители на общинска администрация и на Регионалния инспекторат по образование, бяха сред официалните гости на концерта. Някои от тях са бивши възпитаници на детската градина, а в момента на грижите на учителите и помощния персонал са поверили и децата си.

През ЦДГ № 8 е преминал настоящият общински съветник Владимир Елезов, чиято дъщеря Кристина отглеждат и възпитават в детското заведение. Дъщерята на преподавателя по история и цивилизация в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград Иван Рупов - Снежана, също в момента посещава градината.

Сред присъстващите в залата бе и дъщерята на първия директор на ЦДГ №8 "Вечерница" Драга Кочева, която в момента е преподавател в Езикова гимназия.  

ЦДГ №8 е основана през 1964 г. Първоначално отваря врати с четири групи. 12 години по-късно поради големия брой деца се построява още една сграда за две групи, а през 2007 г. по инициатива на сегашния директор Елена Донева, която е ръководител от 2003 г., със съдействието на общината се изгражда и трета сграда за нуждите на детското заведение.

ЦДГ №8 "Вечерница" отбеляза 45 години от основаването си
netinfo

Детската градина разполага с един от най-обширните дворове – цели четири декара. Площадките, люлките, пързалките и другите съоръжения в двора са изградени по проект "Красива България".

Условията ни са добри, през миналата година подменихме дограмата на първи етаж и мазето, а тази година в общинския бюджет за заделени средства и за смяна на дограмата на втори етаж, каза директорът Елена Донева.

В момента ЦДГ №8 посещават 192 деца, за които се грижат 18 учители и помощен персонал. Подготвителните групи за постъпване в 1 клас са две.

Интервю с директора на ЦДГ №8 Елена Донева чуйте в прикачения звуков файл