Блокират трафика към ГКПП - Кулата
Блокират трафика към ГКПП - Кулата / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

За два часа блокират трафика към петричките села Марино поле и Чучулигово.

Няма да има пропускане на превозни средства и в посока ГКПП-Кулата, съобщиха от пресцентъра на Областната полицейска дирекция.

Движението на леки и тежкотоварни автомобили ще бъде спряно от протестиращи във времето от 16.00 до 18.00 часа днес.

Хората от селата Марино поле, Чучулигово и Кулата, излизат на пътя в знак на протест от въведения обходен маршрут, определен от Агенция "Пътна инфраструктура" заради строителството на ЛОТ 4 на АМ "Струма".

Митингът е разрешен от кмета на Петрич Вельо Илиев.

В неделя експерти от АПИ обещаха, че най-късно на 26 февруари ще завършат най-належащите ремонтни работи на път ІІІ-198, в участъка Марино поле - Чучулигово, както и на общинския път Чучулигово - Кулата.

За решаване на проблема бе проведена работна среща в село Кулата, заедно с представители на инициативния комитет, включващ жители на Кулата, Чучулигово и Марино поле, на пътноподдържащата фирма.

Уточнени са обхватът и обемът на ремонтните работи, чиято цел е да се възстанови експлоатационното състояние на обходния маршрут, въведен във връзка с изграждането на ЛОТ 4 на АМ "Струма".

Строителните дейности ще продължат с подобряване на пътната основа, възстановяване на системите за отвеждане на повърхностните води и полагане на нови асфалтови пластове.