Ахмед Башев сезира Съвета на Европа за терор над мюсюлманите
Ахмед Башев сезира Съвета на Европа за терор над мюсюлманите / Снимка: Дарик - Благоевград
Ахмед Башев сезира Съвета на Европа за терор над мюсюлманското население
22082
Ахмед Башев сезира Съвета на Европа за терор над мюсюлманското население
  • Ахмед Башев сезира Съвета на Европа за терор над мюсюлманското население

Кметът на Гърмен Ахмед Башев ще сезира представители на Съвета на Европа за оказван терор над мюсюлманското население в Западните Родопи. "Ще се срещна с тях утре, придружен от моя приятел и учител по религия в село Рибново Мурад Бошнак и от директора на училището в селото Феим Иса", каза завърналият се днес от командировка в Италия кмет на Гърмен.

"В Рибново има засилено полицейско присъствие, заради станалите битови скандали между лидера на РЗС в Рибново Недим Таламанов и представители на фамилия Хатип, които вместо да уведомят полицията за проблемите им, са се саморазправяли", така коментира Ахмед Башев ситуацията на етническа враждебност и престъпни действия в селото през последните дни.

"Яне Янев отново клевети в медиите, че виновни за случващото се сме аз и Мурад Бошнак, но аз ще му кажа една българска мъдрост - когато човек усети неприятен мирис на нещо гнило и лошо, първо трябва да погледне в гащите си", заяви пред Дарик радио Ахмед Башев.

"Преди месеци бях позорно оклеветен и арестуван като терорист от служителите в ДАНС, но в крайна сметка Окръжната прокуратура в Благоевград доказа, че не съм н ислямски фундаменталист и не насаждам етническо напрежение в района", каза кметът на Гърмен Ахмед Башев.

Още от кмета на Гърмен Ахмед Башев чуйте в звуковия файл