/ iStock
Общо 860 деца от 12 детски градини в Пазарджик ще се включат в 13-ото издание на фестивала на детското художествено творчество „Пролетна магия“, организиран от Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик. Това съобщиха от Община Пазарджик. 

Събитието ще се проведе на 28 и 29 май на  площад ”Константин Величков“. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи и ще покажат своите артистични умения в четири раздела: народни и популярни песни; български народни танци; съвременни танци и мажоретни танци. Пазарджишката публика ще се радва на общо 43 изпълнения на малките таланти, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На 28 май фестивалът ще започне с народни и популярни песни, съвременни и мажоретни танци, а на 29 май ще продължи с български народни танци. Проявите са с начален час 17:30. 

Целта на фестивала е да се даде възможност за изява на таланта и творческия потенциал на децата от детските градини на територията на Община Пазарджик, за да се запази и обогати тяхната музикална и танцова култура, както и да се стимулират педагогическите кадри, които работят с децата, добавиха от Община Пазарджик. 

Миналата седмица в града бе организирана друга инициатива, насочена към младите хора - „Спортът на Пазарджик“. Събитието нямаше състезателен характер, а целта му беше да бъдат представени различни спортове, към които да се насочат децата и младежите града. Участие в спортната инициатива взеха различни клубове, сред които по художествена гимнастика, карате, джудо, борба, фехтовка, спортни танци и брейкденс. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня