Сняг затрупва столицата
Сняг затрупва столицата / снимкa: Sofia Photo Agency

Снегът в столицата продължава да вали от ранните часове на деня. Образувалата се нова снежна покривка е вече 5-6 см. Пътните настилки на по-голяма част от територията на София са заснежени и непочистени.

 

Екипите на концесионера по чистотата "Новера" продължават работата по поддържането на улиците на масовия градски транспорт и тези с обществена значимост с нормална проходимост, съобщават от дружеството.

Усилията на снегопочистващите фирми са насочени и към поддържането на нормална проходимост по улиците на градския транспорт в по-високите части на кварталите в районите "Банкя" и "Витоша". Въпреки това колите на градския транспорт се движат със закъснение.

 

КАТ предупреждава шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с зимните условия. Пътните настилки са заснежени и създават опасност от пътни инциденти.

 

Лека катастрофа е станала на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Оборище", пише агенция "Фокус". Заради неработещ светофар, и непочистените пътни платна са се ударили микробус и лек автомобил. Няма пострдали.

 

Температурата в столицата към 10.00 часа е била минус 2 градуса. Вятърът е със скорост 6 м/сек.