/ Samsung
Завръщането към работния процес може да бъде много по-лесно

Летните ваканции приключиха, а това означава, че е време да се впуснем с пълна сила в новия работен и учебен сезон. Това, обаче, може да е малко трудно предизвикателство след горещото лято, което мотивира за повече почивки и по-лежерен поглед.

Връщането към регулярния работен процес често е проблем за мнозина, но вече има кой да помогне. Новите сгъваеми смартфони Samsung Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6 разполагат с всичко необходимо да улеснят не просто връщането на работа, но и ежедневието като цяло.

Стилните помощници

Samsung

Двата смартфона са най-тънките и леки представители на Galaxy Z серията досега. Те са с оптимизирана вътрешна конфигурация, което означава, че събират повече функции и по-мощен хардуер в компактни корпуси. Външният дисплей на Galaxy Z Fold6 расте до 6,3 инча, без да увеличава размера на корпуса. Това става възможно чрез по-тънката рамка около екрана. Вътрешният дисплей е 7,6-инчов. И двата са с Dynamic AMOLED 2X матрица и 120Hz адаптивно опресняване на картината.

Такъв е и основният екран на Galaxy Z Flip6. Той е 6,7-инчов, като е с подобрена двойна панта с още по-голяма здравина, както е и при неговия събрат. Отвън е разположен 3,4-инчов Super AMOLED екран, наричан Cover Screen. До него са поместени и основните камери на смартфона. Те са две, в комбинация 50+12МР. Осигуряват 2-кратно увеличение чрез технологията Adaptive Pixel с оптично качество. При основния екран има и 10МР камера за селфита.

Камерите при Galaxy Z Fold6 са общо пет. Три от тях са основните – 50+12+10 МР. Те предлагат 3-кратно оптично увеличение и 2-кратно през Adaptive Pixel с до 30х дигитално. При външния дисплей има 10МР камера, а под пикселите на вътрешния екран има още една камера с 4 МР.

Samsung

Корпусите и на двата модела са подсилени с Armor Aluminum и Corning Gorilla Glass Victus 2. Ръбовете в зоната на сгъване също са по-здрави и устройствата имат рейтинг за водоустойчивост IP48, т.е. могат да се справят с леки намокряния.

Готови за работа

Дори и само от гледна точка на хардуер, двата смартфона са доста атрактивни и готови за работа. Но този хардуер разгъва пълния си потенциал с помощта на мощния софтуер и платформата Galaxy AI, които изобилстват в тези устройства.

Те са създадени да помогнат на своите притежатели и да увеличат ежедневната им продуктивност, както по време на работа, така и при забавленията.

Но първо работата.

Samsung

Редовните работни срещи ще започнат отново, а с тях и нуждата да се водят записки. Note Assist на Samsung Notes, например, ще помогне именно за бързо и лесно обобщение на направените записки. А ако има гласов запис на срещата, Transcript Assist може да я транскрибира, преведе и обобщи. Така ще спести доста време.

Когато, пък, трябва да напишем отговор на въпрос, но все още сме на „летен режим“ и не искаме това да проличи, можем да използваме Samsung Keyboard с функцията Composer. Чрез нея изкуственият интелект ще генерира текст на базата на контекста на разговора и дори може да се съобразява с обичайния стил на писане. Така шефът няма да разбере, че още сме с „ваканционна нагласа“ и няма да получи малко по-троснат отговор.

Samsung

На разположение са и функциите Interpreter и Live Translate. Те могат да превеждат разговори на чужди езици в реално време. Втората е за телефонни разговори, като е съвместима и с приложения като Google Meet, Instagram и др. А Interpreter е за разговори очи в очи.

При сгъваемите смартфони може да се използва и външният дисплей едновременно с вътрешния, като на него ще се изписва преводът в реално време и така всички участници в разговора ще могат да го виждат.

Време за креативни забавления

Камерите на сгъваемите смартфони на Samsung използват ProVisual Engine система за оптимизиране на качеството чрез помощта на изкуствен интелект. Тук са и функциите Photo Assist за обработка на кадрите, изтриване на нежелани обекти и др. А тези два модела въвеждат и новата функция Sketch to Image. Чрез нея можем да рисуваме върху снимката, например очила, шапки или други обекти, които изкуственият интелект след това ще превърне в реалистични предмети. Например можем да си добавим вратовръзка, ако сме я забравили.

Samsung

Galaxy Z Flip6 притежава и функцията FlexCam, чрез която телефонът може да е в полусгънато състояние и да се използва не просто като статив, но и за по-добър захват и да се снима с него като с традиционна видеокамера. И двата телефона предлагат още Instant Slow-mo за моментално забавяне на видеото, както и професионални портрети с Portrait Studio.

Новите сгъваеми смартфони въвеждат и по-задълбочена интеграция с изкуствения интелект на Google. На разположение е функцията Circle to Search with Google, която улеснява търсенето на информация за всякакви обекти и текст от всяко приложение или екран. Виждате интересен паметник във видеоклип, който е на съвсем друга тема? Оградете го и ще разберете повече информация за него. Или пък искате да си преведете набързо менюто в ресторант? Оградете и разберете какви са специалитетите на заведението.

Samsung

Освен това новите смартфони въвеждат Google Gemini като основен асистент вместо досегашния Google Assistant. Той може да се активира чрез гласовата команда "Hey Google" или чрез плъзване на пръст от някой от двата долни ъгъла на дисплея. Gemini идва с пълните си функции – могат да му се задават въпроси, да генерира съдържание, да помага с информация в реално време за полети, резервации и др. Продуктивността наистина излиза на ново ниво чрез комбинацията на функции и хардуер в новите Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6.

А пък са и готови за истински забавления. Galaxy Z Fold6 поддържа Ray tracing видео обработка за максимално реалистични светлини в игрите – ефекти, които значително подобряват качеството на картината и изживяването. Galaxy Z Flip6 пък използва AI, за да преобрази своя външен дисплей във FlexWindow.

Чрез нея може да върши много повече дейности без да се разгъва устройството. Например да предлага бързи отговори на съобщения, да показва интелигентно изображенията според контекста, повече уиджети и динамично променяне на тапета според времето и атмосферните условия.

Могат ли да издържат?

Samsung

Да! Без проблем. Смартфоните са здрави не само физически. Хардуерът им също е мощен и с подобрена система за охлаждане на мощния процесор Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Оперативната памет и при двата модела е 12 GB, а мястото за съхранение започва от 256 GB. Пантите им също са тествани за стотици хиляди сгъвания и разгъвания, като и двата смартфона идват с пълна софтуерна поддръжка за 7 години.