Умни градове, блокчейн, кибер сигурност, дигитално здравеопазване, медии и роботи - това са само част от темите
Роботът София идва в България за първи път. Тя ще бъде само една от изненадите по повод десетото юбилейно издание на Webit Festival, съобщава NOVA.
 
 Над 6 000 души от 110 държави ще присъстват на тазгодишното 10-то юбилейно издание на Webit Festival - събитието, отличено като най-влиятелния форум за иновации и предприемачество в Европа през 2018-та. Повече от 300 изявени лектори от цял свят ще коментират най-горещите теми, свързани с бъдещето.

Бъдещето идва в София с Webit
 
„110 различни държави кацат в София и виждат нашия град като дигитална столица. Във всяко едно направление ние показваме най-новите и критични иновации. Аз вярвам, че така помагаме за една по-успешна и щастлива България. България 4-0 на хората, които са образовани”, каза организаторът и председател на Webit Foundation Пламен Русев.
 
Умни градове, модерна инфраструктура, блокчейн, кибер сигурност, дигитално здравеопазване, медии и роботи - това ще бъдат само част от темите в 60-часовата програма.

Как се създава нация от мечтатели и иноватори?
 
Робот София
БГНЕС, архив


„Много е лесно, когато знаеш какво ще се случи в бъдещето да бъдеш успешен в него. Не е трудно, когато познаваш хората, които създават това бъдеще - бъдещето на технологиите. Точно такива хора ще бъдат тази година на WEBIT. Разбира се, хората ще видят и робота София, ще видят и летящия човек, и това как хората и машините вече се свързват”, заяви Русев.
 
Черешката на събитието ще бъде хуманоидният робот София, който може да симулира пълна гама от изражения на лицето, да проследява и разпознава други лица, да гледа хората в очите и да провежда естествени разговори с тях.

Великобритания рекламира Webit.Festival в София
 
„Той все още е една машина, въпреки че вече има гражданство и наскоро му издадоха кредитна карта. Това е една стъпка към създаването на повече възможности между хората и машините, да има връзка и комуникация. Аз гледам, разбира се, от добрата страна на всичко това”, обяснява Пламен Русев.
nova.bg