/ Webit
Правителството на Великобритания финансира английски компании да се представят на Webit.Festival Europe 2018. Посланието на английското правителство към бизнеса е: "Покажете на света своите иновативни продукти на Webit.Festival Europe".

Форумът ще се проведе в края на юни в българската столица.

Отделът за международна търговия в Обединеното кралство обяви, че търси британски компании с иновативни нови технологии, които да представят на софийския форум, като им предлага да ги подкрепи и финансово. Всичко това става ясно от информация на сайта на Knowadge Transfer Network на Innovate UK.

„Покажете на света своите иновативни технологични продукти на Webit.Festival“, гласи призивът на английското правителство към бизнеса на Острова. 

България има основание да се гордее с това, как светът започва да я възприема. И тепърва ще берем резултатите от този труд.

„Това е реален пример как Webit прави София дигитална столица“, написа организаторът на най-големия технологичен форум у нас Пламен Русев в профила си във Facebook. 

Изложбените площи на Webit.Festival бяха почти напълно продадени още в началото на май, като се очаква да се представят над 200 фирми. Великобритания е една от държавите с павилиони на тазгодишния форум. Освен нея такива ще имат Италия, Холандия и България. На форума се очаква да дойдат редица иноватори и експерти от сектора, както и любопитният хуманоиден робот София. 

Тазгодишният фестивал е водещото технологично и дигитално събитие на Председателството на Съвета на ЕС и ще се проведе в края на българския мандат – между 25 и 27 юни.