парламент сайт
парламент сайт / netinfo
Народното събрание модернизира сайта си parliament.bg. Освен че на него вече се качват значително повече новини, при отварянето му снимките са вградени една в друга и се въртят на слайд шоу.
 
"Стоеше застинал и информацията на него не се актуализираше", обясни председателят Димитър Главчев. Той добави, че е назначил на щат професионалист, който да прави снимките и видеата на институцията. До момента се разчитало служителите на пресцентъра да се справят с кадри, заснети с телефоните им.
 
"Първите професионални снимки бяха от срещата ми със световния шампион по шахмат Анатолий Карпов и вече разликата е видима", отбеляза пред "24 часа" шефът на парламента.
 
Още след като положи клетва като председател на НС, Главчев прояви завиден нюх към работата с медиите. Покани ги на работно-празнична среща за 24 май - да ги поздрави за Деня на българската писменост и да се поинтересува кое ще облекчи работата им.
 
Главчев създава и дирекция по председателството на Съвета на ЕС от България. В нея е привлякъл експерт от екипа на ресорния вицепремиер на служебното правителство "Герджиков" Деница Златева.