Медийни гиганти подготвят конкурент на YouTube
Медийни гиганти подготвят конкурент на YouTube / netinfo

Медийните гиганти NBC Universal и News Corp. съобщиха, че работят по уеб услуга за споделяне на видео клипове през интернет мрежата. Компаниите ще се опитат да изместят популярния сайт YouTube, собственост на Google.

Други големи компании, които винаги са обичали да се конкурират с Google - Microsoft, Yahoo! и Time Warner/AOL, са обещали да помогнат в изграждането и популяризирането на сайта.

На него срещу символична такса ще можете да гледате най-новите епизоди на популярни телевизионни предавания, сериали като "24", "Prison Break", "Heroes", "My Name is Earl", "The Simpsons", както и цели нови филми като "Borat", "The Devil Wears Prada" и други. Според специалисти двете медийни групи са усетили загубата на зрители сред младежите, които предпочитат да изгледат някое предаване в интернет, а не пред телевизорите. NBC и News Corp. водят преговори за сътрудничество и с други медийни групи като CBS и ABC.

Собствениците на бъдещия сайт коментират, че вече са сключили рекламни договори с гиганти като General Motors, Intel, Cisco, Esurance и Cadbury Schweppes.

www.kaldata.com