Интернет изданията на Дарик са осми в Топ 10 България
Интернет изданията на Дарик са осми в Топ 10 България / netinfo
Интернет изданията на Дарик вече заемат осмо място в Топ 10 в България. „С нашите уеб проекти сме най-полезни на българите зад граница” – това заяви собственикът на Дарик Радосвет Радев по време на Четвъртата световна среща на българските медии в испанската столица Мадрид.

Журналисти, които работят зад граница, коментират, че е много важно до сънародниците ни да достигат актуални новини от България. Най-сериозни този въпрос беше поставен от българските медии в САЩ. По думите им интернет сайтовете са най-важната връзка с родината. Съвсем различен е обаче проблемът за българите, които работят в Гърция и Кипър, които нямат достъп до интернет и единственият начин да се информират е чрез излизащите вестници на роден език. Те имат затруднения да следят промените в българското законодателство, обясни главният редактор на вестник "Български новини", който вече има 10-годишна история.

Някои от българските издания в чужбина се издават изцяло на абонаментен принцип. В тях има теми не само от случващото се у нас, но и от живота на българите в чужбина.