/ iStock/Getty Images
5G дойде с гръм и трясък и вече е сред нас. Дали е така обаче, наистина? В обществото започна да се прокрадва мисълта, че 5G е недостъпна за обикновения потребител технология. Да, имаме модерни смартфони, но можем ли да се възползваме от функционалността на новата мрежа в нейния пълен блясък? Днес ще се опитаме да разбием този мит, като докажем, че дори баба Ганка от Панагюрище е способна да се наслади максимално на едно 5G преживяване.
 
Нека видим какво стои зад 5G технологията, една от най-бързите, надеждни и сигурни технологии в света. Тя ни позволява да се насладим на ненадминато изживяване със стабилна картина, независимо дали гледаме филм, играем любимата си игра, или провеждаме видео разговор. 5G разкрива пред нас нови хоризонти и създава неизброими възможности за хората, бизнеса и обществото в сферата на здравеопазването, образованието, градовете от ново поколение и развлечението.
 

iStock/Getty Images

Това означава, че дори всекидневни дейности, на които може би не обръщаме внимание, ще бъдат още по-лесни и ще ни донесат още по-добро клиентско преживяване. Представете си, че трябва да проведете поредната конферентна среща от вкъщи и точно тогава рутерът се разваля. Катастрофа?! Не, защото тук идва магията на 5G. Едва ли някой би помислил, че е възможно да проведе Zoom среща, гладко и необезпокоявано, без прекъсване и без забавяне, но с новата технология това е напълно възможно и можете да го направите още сега. Viber разговори? Никакъв проблем. Вече няма да го има досадното “моля те, повтори, защото нещо не те чувам добре”. Всичко това остава в миналото, а за нас остава да се наслаждаваме на кристален звук и картина.
 
Всичко това е страхотно, но на пръв поглед изглежда, че 5G е технологията на младите, на технически грамотните. А всъщност съвсем не е така. Показват ни го и от Теленор България, които анонсираха новата си кампания “На всеки му отива 5G смартфон”. Амбицията на оператора е да осигури широка гама от устройства, които поддържат 5G, във всеки ценови клас. Така всеки от нас ще може да си позволи 5G лесно и достъпно с всеки един от абонаментните планове на оператора, които също поддържат петото поколение мрежа, при това напълно безплатно.
 

Telenor

Е да, баба със смартфон може да звучи футуристично, но не е. 21 век сме и дори по-възрастното поколение може да се възползва от предимствата на мрежата от пето поколение. Никога досега не е било толкова лесно да се чуеш, а видиш с внуците. С подходящия телефон, можем да сме сигурни, че родителите ни, бабите и дядовците и изобщо цялото семейство може да поддържа непрестанна връзка навсякъде и едновременно. С едно кликване, с едно бързо обаждане и вече ще сме спокойни, че сме направили деня им още по-приятен, защото сме успели да се свържем и да прекараме няколко минути заедно, макар и разделени.