На 20 януари 2017 г. Тръмп се закле като президент на САЩ, а на 20 януари 2021 г. ще се състои негова "символична инаугурация"
На 20 януари 2017 г. Тръмп се закле като президент на САЩ, а на 20 януари 2021 г. ще се състои негова "символична инаугурация" / Gulliver/Getty Images
Поддръжниците на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп планират да проведат неговата "виртуална инаугурация", като анонсираха вече събитието във Facebook. „Встъпването в длъжност“ ще се състои на 20 януари 2021 г., когато спечелилият президентските избори съперник на Тръмп Джо Байдън ще положи клетва като държавен глава.

„Ние сме група от 325 000 души, демонстриращи нашата подкрепа за президента Доналд Тръмп. Нямаме нищо общо с никоя официална организация”, казаха организаторите.

Над 63 хиляди души вече са отбелязали, че възнамеряват да присъстват на събитието.



На 3 ноември в САЩ се проведоха президентски избори. Основните претенденти за президентския пост бяха демократът Джо Байдън и републиканецът Доналд Тръмп. Според резултатите от народния вот и от вота на електорите (изборните делегати за всеки щат) Байдън спечели, но Тръмп не признава това и оспори резултатите от изборите в съдилищата.

Превод и редакция: DarikNews