/ БГНЕС
Ураганните ветрове и обилните валежи продължават да създават сериозни проблеми
Великобритания е в капана на ураганни ветрове и обилни валежи, които продължават да създават сериозни проблеми на Острова. Бурята Денис връхлетя Обединеното кралство и го постави в капан.

БГНЕС

Пожарникари спасиха група хора в Южен Уелс, след като там бе издадено предупреждение за опасност за живота, когато реката Ъск излезе от коритото си. Много домове бяха наводнени в графство Херефордшър. Местен жител заяви за медиите, че бурята е преминала като торнадо. В цялата страна са издадени над 300 предупреждения за наводнения, след като нивото на реките достигна опасно високо ниво.
 

Министърът на транспорта Грант Шарпс заяви, че правителството взема всички мерки за справяне с бедствието. Армията помага на жителите на графство Западен Йоркшър за справяне с наводненията.

БГНЕС

По-рано се наложи се двама души да бъдат спасени, след като колата им бе погълната от водната стихия по път край градчето Нюкасълтън по условната граница между Шотландия и Англия.
В английското графство Западен Йоркшир войници се притекоха на помощ на жителите, за да издигнат заграждения против наводненията. Това става седмица, след като предишната буря Киара нанесе огромни щети.

БГНЕС

От агенцията за защита на околната среда заявиха, че се очаква сега наводненията да бъдат още по-тежки. Предупреждения за сериозни наводнения има на много места в Шотландия Уелс и Англия. Засегнати са всички видове транспорт. EasyJet и British Airways отмениха стотици полети, включително от летище „Хийтроу“.

БГНЕС

Съобщено бе за двама удавени вчера по крайбрежието на графство Кент, но полицията не свързва инцидентите с бурята Денис.

Очаква се силата на бурята да намалее привечер, но и в понеделник тя ще продължава да създава проблеми, прогнозират метеоролозите.

БГНЕС

Положението е по-тревожно, отколкото преди седмица, когато премина бурята Кира, защото почвата вече е силно подгизнала и новите валежи бързо увеличават нивото на водата. Сериозно е нарушен пътният, железопътният и въздушният транспорт. И тази сутринта бяха отменени още около 170 полета, засягащи около 25 000 пътници.
БНР