Вече е ясно кой стой зад експлозията на руския самолет в Египет
Вече е ясно кой стой зад експлозията на руския самолет в Египет / снимка: БГНЕС, архив

Директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников съобщи днес, че Русия е идентифицирала групировките, които стоят за експлозията на руския пътнически самолет в Египет през октомври, предаде Ройтерс, като се позова на руски информационни агенции.

Египет не откри доказателства за бомба в руския самолет

"Работи се. Засега не мога да ви кажа нищо конкретно. Известна е приблизителната принадлежност на структурите, които може да имат отношение, но предстои още много работа. Непременно ще ви осведомим", каза пред журналисти Бортников, цитиран от ТАСС.

Ислямска държава публикува снимка на бомбата, свалила руския самолет

При трагедията на 31 октомври т.г. загинаха всичките 224 души на борда на самолета на авиокомпания "Когалимавия", пътуващ от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург.

Както заяви по-рано директорът на Федерална служба за сигурност, случилото се е резултат от терористичен акт, извършен с помощта на самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент.

Руският самолет с 224 души на борда - 217 пътници и 7 човека екипаж, се разби на Синайския полуостров 31 октомври. На 17 ноември Русия обяви, че катастрофата на руския еърбъс над Синай е предизвикана от атентат.

Източник: БТА