/ Gulliver/Getty Images
В последния ден на август се навършват 24 години от трагичната смърт на принцеса Даяна. На 31 август 1997 г. "принцесата на народа", както я наричат, загива при автомобилна катастрофа в Париж, само на 36 години.

Новината за смъртта на Даяна разтърсва целия свят. Бившата снаха на британската кралица Елизабет беше омъжена за принц Чарлз в продължение на 15 години. Принцесата се очерта като един от най -популярните членове на британското кралско семейство. Майка на принцовете Уилям и Хари, Даяна жонглира между кралските ангажименти и майчинството. Публичният ѝ брак с принц Чарлз през 1981 г. и последващата раздяла през 1992 г. също я правят обект на интерес за британските таблоиди. Разводът им е финализиран през 1996 година.

Спомен за Даяна: Принцесата на народа (СНИМКИ/ВИДЕО)

По време на автомобилната катастрофа, Даяна е била с родения в Египет социалист Доди Файед, с кого се смята, че е имала връзка. Той също загива при инцидента заедно с шофьора на колата Анри Пол.

Почти четвърт век след смъртта на принцесата, синовете ѝ Уилям и Хари откриват статуя за шестдесетата годишнина от рождението ѝ, в една от градините на двореца Кенсингтън, който бе неин дом след сватбата ѝ с британския престолонаследник принц Чарлз.