/ БГНЕС
Ресторант близо до американската военноморска база Йокосука в префектура Канагава добави към менюто ястие, наречено „Байдън бургер“. Това съобщи в неделя японската обществена телевизия.

Ресторантът, наречен Цунами, е известен със своите президентски бургери: през 2009 г. в менюто му е добавен бургерът Обама, а през 2016 г. - Тръмп Бургер. Новият бургер, носещ името на Джо Байдън се състои от сирене „Филаделфия“ и картофен чипс „Пенсилвания“, пряка препратка към победата на демократа в този щат, която му спечели необходимите 270 електорални гласа.

Медиите обявиха Байдън за президент на САЩ, Тръмп отиде на голф

На 3 ноември в САЩ се проведоха общи избори. Преброяването на гласовете продължава, но масовите американски медии прогнозират победа за демократичния кандидат Джоузеф Байдън. Самият той вече обяви победата си. Неговият съперник на изборите, действащият републикански президент Доналд Тръмп не призна поражение, като заяви, че преброяването на гласовете не може да се счита за пълно. Американският лидер също потвърди намерението си да се обърне към съдилищата, тъй като по негово мнение по време на изборите са извършени множество нарушения, извършени от демократите.
 


Японският премиер Йошихиде Суга вече поздрави Байдън и кандидата за вицепрезидент на Демократическата партия Камала Харис за победата на последните избори.
БГНЕС