/ БТА
Автомобил се вряза в магазин на оживената търговска улица "Курфюрстендам" в централната част на федералната германска столица Берлин, в резултат на което най-малко един човек е починал, а осмина други са пострадали, според последната информация на пожарната служба, цитирана от вестник Berliner Morgenpost. 

катастрофа Берлин
БТА

По-рано бе съобщено, че в резултат на инцидента са пострадали не по-малко от 30 души. „Смята се, че мъж се е врязал в група хора. Все още не е установено дали това е инцидент или умишлен акт“, заяви полицията, добавяйки че извършителят е задържан на местопрестъплението.

катастрофа Берлин
БТА

Според информацията на Focus.de, превозно средство се е врязало в тълпа на Ранкещрасе в Берлин-Шарлотенбург, в центъра на Западен Берлин. Това потвърдиха пред радиостанция RBB от пожарната служба на германската столица. По първоначална информация на RBB са ранени 30 души.
Засега се смята, че превозното средство е излязло от пътя и се е врязало във витрина на магазин, като е причинило наранявания на минувачите. Първоначално пожарната служба съобщи за десет ранени.

Стана ясно, че е загинала жена, като по информация от някои медии става дума за учителка. Ученическата група не е била от Берлин. Инцидентът е станал в непосредствена близост до мемориалната църква "Кайзер Вилхелм", една от забележителностите на Берлин.
Шофьорът е задържан от полицията, съобщава изданието, както и други германски медии.

Мъжът, за който се предполага, че е шофирал колата, е 29-годишен германец с арменски произход, живеещ в германската столица, съобщи полицията. Предполага се, че той първо се е врязал в групата минувачи, след което се забил във витрина на магазин. Шофьорът на колата е бил задържан от минувачи и в момента той е разпитван от полицията. Мястото на катастрофата е отцепено. Правоохранителните органи засега не изключват нито хипотезата той умишлено да се е врязал в минувачите, нито тази случилото се да е злополука.

Инцидентът се случи на мястото, където на 19-декември 2016 г. Анис Амри, тунизийски бежанец с ислямистки връзки, открадна камион, уби шофьора и след това се вряза в оживения берлински коледен базар, убивайки още 11 души и ранява десетки други.