Руският президент Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин / БГНЕС
Управляващата в Русия партия подкрепи официално кандидатурата на президента Владимир Путин на президентските избори догодина, предаде ТАСС.
На конгрес в столицата Москва партия "Единна Русия" очаквано застана зад Путин, който се кандидатира като независим на президентските избори на 18 март.
Управляващата в Русия партия иска "крайната победа" на президентските избори да е на Владимир Путин, заяви по-рано председателят на "Единна Русия" и премиер на страната Дмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс.

Путин ще влезе в президентската битка в Русия като независим кандидат (ВИДЕО)

В словото си Медведев каза, че сега, а и в бъдеще, формацията ще даде на Путин "цялата възможна подкрепа". Масово се очаква президентът да бъде преизбран за още един шестгодишен мандат, отбелязва Ройтерс. "Тази година партията навърши 16 години. И през всички тези години тя имаше един безспорен лидер. Лидер, който обединява най-различни хора. Обединява гражданите на нашата страна - Владимир Владимирович Путин", каза Медведев, цитиран от ТАСС.

Дмитрий Медведев
БГНЕС

Той посочи още, че съпартийците му "отдавна и твърдо са определили на кого ще окажат подкрепа".

На конгреса самият Путин призова за борба с корупцията и равнодушието към проблемите на хората, предаде още ТАСС.

Бивш петролен магнат призова руснаците да бойкотират президентските избори

"Нищо не подрива стабилността и не отнема ресурси за развитие толкова, колкото неправдата, несправедливостта, корупционната ръжда и подкупността, равнодушието към своята страна и откъсването от нуждите на гражданите, надменността и високомерието от страна на политиците, чиновниците, бизнеса или онези, които се наричат елит", каза руският президент.

Руският президент Владимир Путин
БГНЕС

Путин представи на конгреса визията си за модернизиране на Русия, отбелязва Асошиейтед прес. Агенцията посочва, че руският президент се е кандидатирал като независим, запазвайки дистанция от управляващата партия, на чиято репутация вредят обвиненията в корупция срещу нейни високопоставени функционери. Въпреки това Путин говори на конгреса, обещавайки повече стимули за бизнеса, борба с корупцията и допълнителни ресурси за недостатъчно финансираната здравна и образователна система.

"Ведомости": Кремъл търси жена за спаринг партньор на Путин (СНИМКИ)

С рейтинг от над 80 процента се очаква руският президент да бъде преизбран лесно при гласуването на 18 март, отбелязва АП. На изборите Путин ще се изправи срещу няколко други кандидати, сред които номинираните днес Павел Грудинин от комунистическата партия и телевизионната водеща Ксения Собчак от партия "Гражданска инициатива", както и издигнатият преди няколко дни председател на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски.
БТА