Руският президент Владимир Путин официално заяви, че ще се бори за нов мандат на поста на изборите през март идната година. Той информира, че ще се кандидатира като независим и разчита на широка подкрепа от партиите и хората в Русия. Още не е назначен ръководител на предизборния му щаб.

Бивш петролен магнат призова руснаците да бойкотират президентските избори

Путин отбеляза, че не би желал да представи сега в подробности предизборната си програма, но увери, че "на практика вече има" такава. Политическата среда в Русия трябва да бъде конкурентна, а политическата система - балансирана, посочи президентът.

Путин
БГНЕС

Хората в Русия до голяма степен са прави да изразяват недоволство, но опозицията не може да предложи реален дневен ред, заяви Путин. Страната трябва да бъде модерна страна с гъвкава политическа система, заяви президентът Владимир Путин на годишната си пресконференция в Москва днес, предаде ТАСС.

"Ведомости": Кремъл търси жена за спаринг партньор на Путин (СНИМКИ)

"Русия трябва да бъде устремена към бъдещето, трябва да бъде много модерна, политическата система трябва да е гъвкава, икономиката трябва да се базира на високи технологии. Производителността на труда трябва многократно да нарасне", каза Путин.

Човекът, който иска да свали Путин

Властта и цялото руско общество трябва да насочат вниманието си и към проблемите, свързани с развитието на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, призова президентът. "И всичко трябва да има за цел повишаване на доходите на гражданите", изтъкна той.
БТА