/ БГНЕС
23 са ранени
Най-малко 36 души са загинали, а 23 са ранени при рухването на сграда в Камбоджа, а под развалините са затрупани работници, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

7-етажната бетонна сграда рухна в петък в крайбрежния град Кеп, разположен на около 160 километра югозападно от столицата Пномпен. До момента са починали 24 души, обяви губернаторът на Кеп Кен Сата. Три от телата още не са извадени от развалините. Неизвестен брой работници остават блокирани, посочи Сата и добави, че властите са задържали за разпит камбоджански съпрузи - собственици на сградата.

13 пожарникари са ранени при срутването на сграда в Индия

Министър-председателят Хун Сен каза вчера, че спасителите продължават да се опитват да достигнат до затрупаните хора.

В Камбоджа има бум на строителството заради нарастващия поток от китайски туристи и инвеститори, посочва Ройтерс. Трагедията стана една година след като друг строителен обект се срути и отне живота на 28 души в провинция Сихануквиле.
 

БГНЕС



Спасителните операции приключиха днес, два дни след срутването на бетонната седеметажна сграда, предназначена за хотел, в град Кеп, разположен на около 160 км югозападно от столицата Пномпен.
 

БГНЕС



Сред жертвите има шест деца и 14 жени, посочиха властите в комюнике, без да уточняват какво са правели децата на строителния обект.
 
БТА